Geef de coronahuisdieren de zorg die ze nodig hebben

Massaal werden er huisdieren aangeschaft in het afgelopen jaar. Niet zo gek, want een huisdier is natuurlijk heel gezellig als je veel thuis bent. Je kunt ermee spelen, knuffelen of wandelen: de perfecte manier om het thuis zitten leuker te maken.  

Helaas zit er een grote keerzijde aan deze trend. Veel mensen kochten impulsief een nieuwe huisgenoot, alleen vanuit hun eigen behoefte op dat moment. Zij dachten niet na over de behoeftes van het dier zelf. Ze stonden niet stil bij de lange termijn: kun je je huisdier ook de nodige zorg, opvoeding en aandacht geven als je weer naar kantoor gaat en de kinderen op school zitten?

Voor talloze coronahuisdieren ligt verwaarlozing op de loer:

  • katten waar niet naar omgekeken wordt;
  • knaagdieren en konijnen die in hun eentje in een kooi verpieteren;
  • onopgevoede honden die een miserabel leven te wachten staat, als we niet snel ingrijpen.

Bij deze dieren is de kans groot dat ze op termijn welzijns- en gedragsproblemen ontwikkelen. Als we geen actie ondernemen, zullen velen van hen worden afgedankt. Help mee dit dierenleed te voorkomen!

Voorlichting voorkomt dierenleed

Voor veel dieren is het niet te laat als de eigenaren zich alsnog in hen verdiepen of hulp inroepen bij gedragsproblemen. Daarom geven we voorlichting over de natuurlijke behoeftes en de juiste zorg voor huisdieren. Zo voorkomen we dat dieren worden afgedankt of verwaarloosd.

We willen samen met jou zo veel mogelijk huisdiereigenaren bereiken via:

  • voorlichtingscampagnes op sociale media;
  • het online Sophia DierenSpreekuur. Daar kan iedereen gratis terecht bij onze deskundigen met vragen over het gedrag en de verzorging van katten, honden, konijnen en knaagdieren;
  • onze website met informatie waarin het natuurlijke gedrag van het dier centraal staat. Een bak voer en af en toe een aai over de bol is niet genoeg!

Je steun is nu belangrijker dan ooit. Met jouw hulp kunnen we nog meer eigenaren bereiken met onze informatie. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de huisdieren niet hoeven te lijden en dat ze de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Elke gift, hoe groot of klein ook, maakt verschil voor de vele coronahuisdieren die beter verdienen.

Namens de huisdieren hartelijk dank!

Steffie van Horck

Steffie van Horck

Directeur