Mail nu jouw winkel!

Geachte heer, mevrouw,

Ik stuur u deze e-mail omdat het mij opvalt dat u dieren verkoopt in uw winkel in << plaats winkel >>. De verkoop van dieren in winkels als de uwe werkt impulsaankopen in de hand: verleid door hun aandoenlijke aanblik worden dieren ondoordacht aangeschaft, die al snel niet meer de verzorging krijgen die ze verdienen. Andere dieren belanden op straat of in het asiel, waar ze nauwelijks kans hebben op een nieuw baasje door het enorme aanbod in winkels en op advertentiewebsites.

Bovendien zijn veel dieren die in winkels en online worden aangeboden afkomstig van fokkers die het dierenwelzijn ernstig aantasten. Ze worden gefokt onder erbarmelijke omstandigheden en als ze geen perfect uiterlijk hebben, worden ze vaak op gruwelijke wijze gedood. De dieren die in de winkel te groot zijn geworden om nog als ‘schattig’ verkocht te kunnen worden, is eenzelfde lot beschoren.

Middels deze e-mail wil ik u dringend verzoeken om te stoppen met de verkoop van dieren. Met een diervriendelijk beleid helpt u mee om impulsaankopen en malafide fokpraktijken tegen te gaan. Zo wordt ernstig dierenleed voorkomen en draagt u bij aan een diervriendelijke maatschappij, waarin mensen weloverwogen een huisdier aanschaffen en asieldieren eindelijk een tweede kans krijgen op een warm thuis.

Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

<< jouw naam >>