Vraag een winkel te stoppen met de verkoop van dieren!

Ja, ik vraag een winkel om te stoppen met de verkoop van dieren!

Ook nog even dit:

Vergeet niet om na het versturen ook een e-mail naar Marktplaats te sturen!

STUUR EEN E-MAIL NAAR EEN WINKEL

Wil jij een dierenwinkel of tuincentrum in jouw omgeving een verzoek sturen om te stoppen met de verkoop van dieren? In het formulier hiernaast kun je de winkel van jouw keuze aanklikken en de plaatsnaam invullen, waarna onderstaande brief automatisch naar het hoofdkantoor gestuurd zal worden. Nadat u op ‘E-mail versturen’ heeft geklikt, wordt de brief verzonden met jouw eigen e-mailadres als afzender.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een winkel toe te voegen. Alleen in dat geval vul je tevens het e-mailadres van de desbetreffende winkel in.

Geachte heer, mevrouw,

Ik stuur u deze e-mail omdat het mij opvalt dat u dieren verkoopt in uw winkel in << plaats winkel >>. De verkoop van dieren in winkels als de uwe werkt impulsaankopen in de hand: verleid door hun aandoenlijke aanblik worden dieren ondoordacht aangeschaft, die al snel niet meer de verzorging krijgen die ze verdienen. Andere dieren belanden op straat of in het asiel, waar ze nauwelijks kans hebben op een nieuw baasje door het enorme aanbod in winkels en op advertentiewebsites.

Bovendien zijn veel dieren die in winkels en online worden aangeboden afkomstig van fokkers die het dierenwelzijn ernstig aantasten. Ze worden gefokt onder erbarmelijke omstandigheden en als ze geen perfect uiterlijk hebben, worden ze vaak op gruwelijke wijze gedood. De dieren die in de winkel te groot zijn geworden om nog als ‘schattig’ verkocht te kunnen worden, is eenzelfde lot beschoren.

Middels deze e-mail wil ik u dringend verzoeken om te stoppen met de verkoop van dieren. Met een diervriendelijk beleid helpt u mee om impulsaankopen en malafide fokpraktijken tegen te gaan. Zo wordt ernstig dierenleed voorkomen en draagt u bij aan een diervriendelijke maatschappij, waarin mensen weloverwogen een huisdier aanschaffen en asieldieren eindelijk een tweede kans krijgen op een warm thuis.

Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

<< jouw naam >>