Stuur nu een e-mail naar Marktplaats.nl

Stop de huisdierenhandel inzamelingsactie

Geachte heer, mevrouw,

Ik stuur u deze e-mail omdat het mij opvalt dat er veel huisdieren worden aangeboden op uw website. De verkoop van dieren via Marktplaats.nl werkt impulsaankopen in de hand: verleid door mooie foto’s wordt ondoordacht een dier aangeschaft, dat al snel niet meer de verzorging krijgt die het verdient. Andere dieren belanden op straat of in het asiel, waar ze nauwelijks kans hebben op een nieuw baasje door het enorme aanbod in winkels en op Marktplaats.nl.

Bovendien zijn veel dieren die op uw website worden aangeboden afkomstig van fokkers die het dierenwelzijn ernstig aantasten. Fokdieren zijn continu drachtig en zien nooit daglicht, jonge dieren worden veel te vroeg uit het nest gehaald of ze zijn zo ziek zijn dat ze al snel overlijden. De diertjes die geen perfect uiterlijk hebben en dus minder geld opleveren, worden vaak op gruwelijke wijze gedood.

Middels deze e-mail wil ik u dringend verzoeken om de verkoop van dieren op Marktplaats.nl niet meer toe te staan. Met een diervriendelijk beleid helpt u mee om impulsaankopen en malafide fokpraktijken tegen te gaan. Zo wordt ernstig dierenleed voorkomen en draagt u bij aan een diervriendelijke maatschappij, waarin mensen weloverwogen een huisdier aanschaffen en asieldieren eindelijk een tweede kans krijgen op een warm thuis.

Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

<< Jouw Naam >>