Samenwerken voor een beter hondenwelzijn.
Neem deel aan het hondenfokkerspanel!

Ja, ik help mee
en meld mij aan voor het panel!

Eind 2018 stuurden we zo’n 1.000 hondenfokkers een e-mail met het verzoek om deel te nemen aan ons onderzoek naar de (ras)hondenfokkerij in Nederland. Maar liefst 21% vulde onze enquête in. Fantastisch!

Veelbelovende resultaten

Het onderzoek leverde interessante resultaten op. Zo gaf 79% aan dat er problemen bestaan binnen het ras waar zij zelf mee fokken. 100% liet weten het verminderen van erfelijke aandoeningen belangrijk te vinden. De resultaten laten verder zien dat maar liefst 71% van de fokkers voorstander is van heldere overheidsregels die voor álle fokkers gelden. Daarmee kunnen malafide praktijken aangepakt worden, zodat de goeden niet hoeven te lijden onder de kwaden.

Hondenfokkerspanel

Ons onderzoek heeft ook nieuwe vragen opgeroepen. In de toekomst zouden wij een panel van hondenfokkers graag incidenteel willen raadplegen, bijvoorbeeld in de vorm van een vrijblijvende e-mail waarin wij een vraag voorleggen. Fok jij wel eens of regelmatig met honden? Het zou enorm helpen als je deel zou willen nemen aan ons panel. Want met jouw kennis en ervaring kan er daadwerkelijk tot beleid gekomen worden dat uitvoerbaar is en tot een beter hondenwelzijn leidt.

Namens alle honden van Nederland alvast heel hartelijk bedankt!