SnuffelVrijwilliger worden

Heb jij een sociale, gehoorzame en kindvriendelijke hond en lijkt het je leuk om regelmatig voor de klas te staan? Dan is het werk als SnuffelVrijwilliger voor het Sophia SnuffelCollege wellicht iets voor jou!

Sophia SnuffelCollege Hondengedragstest

De honden die voor het Sophia SnuffelCollege mee de klas in gaan, moeten natuurlijk voldoen aan de zeer strenge voorwaarden die de aanwezigheid van een hond in een klaslokaal vereisen. Zo moeten ze gehoorzaam, stressbestendig en kindvriendelijk zijn. Omdat geen enkele bestaande test aan al deze voorwaarden voldeed, liet de Sophia-Vereeniging een nieuwe hondengedragstest ontwikkelen.

Geschikt

De honden die meedoen aan het Sophia SnuffelCollege krijgen nogal wat te verduren als ze voor de klas staan. Tientallen enthousiaste kinderen schreeuwen om het hardst en maken plotselinge bewegingen. Bange kinderen zetten het plotseling op het gillen en bovendien heeft het baasje nauwelijks aandacht voor je. Zie dan maar eens het hoofd koel te houden en braaf op je plaats te blijven liggen! Niet zomaar iedere hond is dan ook geschikt om dit avontuur aan te gaan. Het dier moet bijvoorbeeld niet te schrikachtig zijn en snel kunnen herstellen.

Veiligheid

Om te zien hoe de hond reageert op onverwachte enthousiaste handelingen van kinderen, wordt er tijdens de Sophia SnuffelCollege Hondengedragstest met echte kinderen gewerkt. Daarbij wordt een klassituatie nagebootst. Uiteraard wordt eventueel aanwezig onaanvaardbaar gedrag zichtbaar vóórdat de kinderen bij de test betrokken worden. Daarmee wordt hun veiligheid te allen tijde gewaarborgd. Pas als de hond bij alle 23 testonderdelen vriendelijk, evenwichtig, gehoorzaam en stressbestendig blijkt, slaagt hij voor de test en mag hij mee de klas in.

Aanmelden

Wil jij je aanmelden als vrijwilliger voor het Sophia SnuffelCollege en voldoen jij en je hond aan alle voorwaarden? Download het aanmeldingsformulier, vul het in en stuur het op naar snuffelcollege@sophia-vereeniging.nl. Je wordt zo spoedig mogelijk uitgenodigd voor een Sophia SnuffelCollege Hondengedragstest bij jou in de buurt.

Workshop Lesgeven

Als de hond slaagt voor de Sophia SnuffelCollege Hondengedragstest, dan wordt je uitgenodigd voor een workshop Lesgeven. De projectleider, een ervaren SnuffelVrijwilliger en een hondengedragsdeskundige vertellen je dan alles over het Sophia SnuffelCollege in de praktijk. Vervolgens kun je nog meelopen met een ervaren vrijwilliger, zodat je goed voorbereid de klas in kunt. Ook ontvang je een vrijwilligersmap met daarin de lesstof en alle benodigde materialen.

Jaarlijks organiseren we voor de vrijwilligers en hun honden een gezellige vrijwilligersdag. In het najaar is er een bijscholingsdag.

Meer Sophia SnuffelCollege

Kom meer te weten over het Sophia SnuffelCollege! Lees meer.

Ik wil een hond in de klas

Wil jij ook een hond in de klas op jouw school of de school van je kind? Geef je school nu op! Lees meer. 

Sophia SnuffelNieuws

Meld je gratis aan voor het digitale Sophia SnuffelNieuws. Zo word je op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen bij het Sophia SnuffelCollege.

Contact

Sophia SnuffelCollege

Nieuwezijds Voorburgwal 153
1012 RK Amsterdam

Telefoon 020 – 623 61 67
snuffelcollege@sophia-vereeniging.nl