Help mee!

Een goede omgang met huisdieren lijkt vanzelfsprekend. Maar de realiteit is vaak anders. Eenzaamheid, te kleine huisvesting, verkeerde voeding, te weinig aandacht of lichaamsbeweging: dit kan allemaal leiden tot afwijkend gedrag, vroegtijdige sterfte en ziektes. Ongewenste huisdieren belanden in het asiel of op straat. Andere dieren worden slachtoffer van mishandeling, soms met de dood tot gevolg. Met voorlichting en politieke lobby komt de Sophia-Vereeniging exclusief op voor de belangen van huisdieren. Wil jij ons helpen in onze strijd tegen huisdierenleed? Er zijn verschillende mogelijkheden om te helpen. Zo kun je bijvoorbeeld vrijwilliger worden, zelf een sponsoractie opzetten of word lid van de Sophia-Vereeniging!

Stop de huisdierenhandel!

Om een einde te maken aan malafide fokpraktijken en impulsaankopen, pleit de Sophia-Vereeniging voor een verbod op de huisdierenhandel. Meer dan 12.000 handtekeningen zijn er al verzameld. Ruim 1.000 mensen stuurden al een e-mail naar winkels of Marktplaats.nl met het verzoek te stoppen met de verkoop van dieren.

Petitie Minister van Dierenwelzijn

De Sophia-Vereeniging verzoekt het nieuwe kabinet om een minister van Dierenwelzijn aan te stellen die het belang van het dier centraal stelt. Met wettelijke dierenbeschermende maatregelen en een strenge controle daarop kunnen het welzijn en de gezondheid van dieren gewaarborgd worden. Help je mee? 

Het leed van rashonden

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk. Lees hier wat jij kunt doen om ons te helpen dit te bereiken.

Sponsoring door bedrijven

Vrijwilligers werk voor dieren

Steun ons!

Samen kunnen we huisdierenleed voorkomen! Hoe? Wij geven voorlichting over aanschaf en natuurlijk gedrag. Met politieke lobby strijden we voor wettelijke regelgeving voor een beter dierenwelzijn. Een lange adem is nodig om iedereen bewust te maken van de natuurlijke behoeftes van huisdieren. En een lange adem hebben we, al 150 jaar! Doe mee, deel onze voorlichting, word lid en help mee aan een goed leven voor alle huisdieren!

Liever op een andere manier doneren? Lees meer over schenkingen en nalatenschappen.

Start een actie

Wil je zelf iets ondernemen om de Sophia-Vereeniging te helpen huisdieren in Nederland te beschermen? Er bestaan allerlei mogelijkheden waarbij je jezelf kunt laten sponsoren door familie, vrienden of collega’s. Voorbeelden zijn het lopen van een hardloopwedstrijd of deelname aan een wandeling of fietstocht. Ook kun je denken aan evenementen: met een veiling, buurtfeest of sporttoernooi kun je ook geld inzamelen!

Wij helpen je graag
Via www.pifworld.com kun je kosteloos zelf een actie starten. Via deze gebruiksvriendelijke website kunnen je vrienden, familieleden en sponsoren op eenvoudige wijze doneren voor jouw actie. Heb je vragen, neem dan gerust contact op met de Sophia-Vereeniging via 020 – 623 61 67 of stuur een e-mail naar starteenactie@sophia-vereeniging.nl. Wij helpen je graag om jouw actie voor een beter dierenwelzijn tot een succes te maken!

Dam tot Damloop

Op zaterdag 22 en zondag 23 september 2012 vond de 28e editie van de Dam tot Damloop plaats. 70.000 sportievelingen legden al hardlopend, wandelend of fietsend de route af van Amsterdam naar Zaandam. Zo ook Mirjam, die met haar Cavalier King Charles spaniël Babou deelnam aan de Dam tot Dam Wandeltocht van 26 kilometer. Haar doel: zo veel mogelijk geld inzamelen voor de Sophia-Vereeniging.

De opbrengst was onder meer bedoeld om de campagne tegen het doorfokken van rashonden te steunen. Babou lijdt namelijk aan diverse aangeboren afwijkingen die kenmerkend zijn voor de Cavalier, zoals epilepsie en hartruis. Na 8 kilometer mocht de 10-jarige hond dan ook plaatsnemen in een hondenkarretje om zo naar de finish gereden te worden. Ruim 80 mensen sponsorden Mirjam en Babou, die met hun sportieve prestatie € 1.135,- ophaalden. “Ik ben gek op dieren en heb veel voor ze over”, vertelt Mirjam. “Voor mezelf zou ik nooit om geld durven vragen, maar voor de dieren wel. Ik vond het heel leuk om te doen; nooit gedacht dat ik in zo’n korte tijd zo veel geld op zou halen!”

Roze konijnenpakken

In het Schotse Peeblesshire werd op zaterdag 16 maart 2013 de Mighty Deerstalker Run georganiseerd: een nachtelijke ‘hardloopwedstrijd’ van zo’n 15 kilometer door onontgonnen gebied, liefst in een ludieke outfit. De 4 vrienden Devlin, Arjen, Martin en Remco leek het een goed idee om deze uitdaging aan te gaan in een roze konijnenpak. Geheel in het konijnenthema werd de Sophia-Vereeniging uitgekozen tot goed doel voor de mogelijke sponsoren.

Totaal uitgeput haalden Martin, Remco, Devlin en Arjen na een zware race de eindstreep, waar hen een mooie verrassing wachtte. “Maar liefst € 1.033,88 heeft onze strijd met de elementen opgebracht voor de Sophia-Vereeniging; een prachtig bedrag waar we al onze sponsoren ontzettend dankbaar voor zijn. Daarnaast willen we de Sophia-Vereeniging heel hartelijk bedanken. Jullie doelstelling is zonder twijfel dé motivatie geweest om niet op te geven!”.