Sophia SnuffelCollege

snuffel collegeHet Sophia SnuffelCollege leert kinderen hoe ze veilig met honden omgaan. Zo'n 100 vrijwilligers uit heel Nederland bezoeken daarvoor met speciaal geteste honden de laagste groepen van de basisschool. Zij leren kinderen in 3 lessen de lichaamstaal van honden begrijpen. Op die manier kan het aantal hondenbeten bij kinderen beperkt worden en neemt angst voor honden af. Bovendien draagt het Sophia SnuffelCollege bij aan meer begrip en respect voor honden en andere dieren.

De lessen over een veilige omgang met honden vinden niet alleen in de klas plaats, maar kunnen ook online geleerd worden met het Sophia SnuffelSpel. Wie dit spel foutloos heeft gespeeld, kan de gratis Sophia SnuffelSticker aanvragen. Daarmee kunnen kinderen aan iedereen laten zien dat zij veilig met honden kunnen omgaan.

Bekijk het filmpje van Omroep Gelderland over een Sophia SnuffelCollege van vrijwilliger Sylvia Kleijn en SnuffelHond Flikka.

Wilt u ons helpen om kinderen te leren hoe ze veilig en respectvol met honden omgaan? Word dan nú lid van de Sophia-Vereeniging!