Ratten

ratWat zijn ze leuk hè ratten? Zo sociaal, gek op aandacht en makkelijk tam te maken. Het zijn ontzettend populaire knaagdieren. Het houden van een ratjes lijkt niet al te ingewikkeld, toch blijkt het in de praktijk te vaak niet goed te gaan. Want hoe goed de meeste mensen het ook bedoelen, er gaat van alles mis.

De huisvesting, de manier van aandacht bieden en bijvoorbeeld de voeding, met de beste intenties kun je flinke fouten maken. Fouten die leiden tot afwijkend gedrag, ziektes en zelfs tot vroegtijdige sterfte. Ratten die in een opwelling ‘voor de kinderen’ worden aangeschaft belanden regelmatig bij knaagdierenopvangcentra, maar vaker slijten ze hun dagen in een vuil hok in de hoek van de kamer.

Wil je meer weten over het gedrag, de verzorging en het aanschaffen van hamsters zodat jij je ratten kunt bieden wat ze echt nodig hebben? Fantastisch! Op onze website is allerlei informatie te vinden. Niet gevonden wat je zoekt? Stel dan gratis je vraag aan onze knaagdierendeskundige Anne Raats. We denken graag met je mee!