Ratten

ratWat zijn ze leuk hè, ratten? Zo sociaal, gek op aandacht en makkelijk tam te maken. Het zijn ontzettend populaire knaagdieren. Het houden van ratjes lijkt niet al te ingewikkeld. Toch blijkt het in de praktijk vaak niet goed te gaan. De meeste mensen bedoelen het goed, maar er kan van alles mis gaan.

Lees je goed in over onderwerpen als de huisvesting van ratten, de manier van aandacht bieden en bijvoorbeeld de voeding. Met alleen maar goede intenties zonder gedegen voorbereiding, kun je onbedoeld flinke fouten maken. Fouten die leiden tot afwijkend gedrag, ziektes en zelfs tot vroegtijdige sterfte. Ratten die in een opwelling of bijvoorbeeld ‘voor de kinderen’ worden aangeschaft belanden regelmatig bij knaagdierenopvangcentra, maar vaker slijten ze hun dagen in een vuil hok in de hoek van de kamer.

Natuurlijk wil jij meer weten over het gedrag, de verzorging en het aanschaffen van ratjes zodat jij je ze kunt bieden wat ze echt nodig hebben! Op onze website vindt je veel informatie. Niet gevonden wat je zoekt? Stel dan gratis je vraag aan onze knaagdierendeskundige Anne Raats. We denken graag met je mee!

Weten wat wij doen om ratten een beter leven te geven? Bekijk de knaagdierencampagnes hier.