Hamster kopen

Hamster kopen

Veel kinderen willen een hamster kopen. Dat is begrijpelijk, want de diertjes zien er schattig uit en zijn meestal gemakkelijk tam te maken. Voor hamsters zijn kinderen echter geen ideale baasjes. Een hamster komt het beste tot zijn recht in een gezin met oudere kinderen.

Een hamster kopen? Denk eerst hieraan

De diertjes zijn zeer kwetsbaar en lopen vaak verwondingen en kneuzingen op doordat er met ze gespeeld wordt. Bovendien zijn hamsters nachtdieren die niet uit hun slaap gehaald mogen worden. Ook is het enthousiasme van een kind vaak maar van korte duur: talloze hamsters in Nederland worden daardoor verwaarloosd. Wil je een hamster kopen, zorg er dan voor dat je zeker weet dat alle gezinsleden goed met het diertje om kunnen gaan.

Hoe oud wordt een hamster?

Hoe oud wordt een hamster? De meeste hamsters worden zo’n 3 jaar oud. Dit betekent dat je bereid moet zijn om drie jaar verantwoordelijkheid te dragen voor een hamster als huisdier. Je kunt voor het kopen van een hamster terecht bij fokkers of opvangcentra voor knaagdieren. Zorg dat je goed geïnformeerd bent over de verschillende hamstersoorten, voordat je een keuze maakt. Een babyhamster moet 4 weken oud zijn voordat hij bij de moeder weg mag. Ook bij een opvangcentrum kun je een jonge hamster aanschaffen; regelmatig worden zwangere vrouwtjes naar een opvang gebracht.

wat kost een hamster?

Wat kost een hamster?

Wie een hamster wil aanschaffen, moet rekening houden met kosten, maar wat kost een hamster? Dat valt best mee. Je kunt een hamster kopen voor een bedrag van € 5,- tot € 10,-, afhankelijk van het ras. Een goede kooi kost ongeveer € 100,-, voedsel € 15,- per maand. Daarnaast zijn er de mogelijke dierenartskosten, die flink kunnen oplopen als het dier iets mankeert. Wie deze kosten niet kan of wil dragen, kan beter geen hamster aanschaffen.

Meer over hamsters

Kom meer te weten over het gedrag, de verzorging en de aanschaf van hamsters. Lees meer.

Stel je vraag

Heb je een vragen over de aanschaf, de verzorging of het gedrag van je huisdier? Dan kun je gratis terecht bij de Sophia DierenSpreekuren.

  • Petitie doden van huisdieren


    Dankzij de inspanningen van de Sophia-Vereeniging is het sinds 1 juli 2014 verboden om honden en katten zelf te doden. Wij vinden dat deze maatregel moet gaan gelden voor álle huisdieren. Help mee om een algemeen verbod op het doden van dieren te realiseren.
  • Op de hoogte blijven?


    Schrijf je in voor het SophiaNieuws en ontvang iedere maand het laatste huisdierennieuws!
  • Word lid!


    Wil jij ons helpen om huisdierenleed te bestrijden? Word dan nú lid van de Sophia-Vereeniging!

Niets missen?

Schrijf je in voor het SophiaNieuws en ontvang iedere maand het laatste huisdierennieuws.