Cavia kopen

Cavia kopen

Wil je aan cavia kopen, dan hebben wij tips die ervoor zorgen dat je een goede aankoop doet. Een goede aankoop betekent in dit geval een gezond en gelukkig diertje dat jou en/of jouw gezin ook jarenlang geluk en plezier gaat brengen. Er zijn echter wel wat zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een cavia.

Een cavia kopen bij een cavia opvang, cavia asiel of fokker

Als je een cavia wilt kopen, kun je dit het beste doen bij een cavia opvang / cavia asiel of bij een deugdelijke fokker. Wanneer je een cavia bij een goede fokker koopt, weet je zeker dat je een gezond beestje krijgt. Geef echter je ogen goed de kost en wees kritisch op wat je aantreft bij de fokker. Heb je twijfels, doe het dan niet. Een cavia kopen bij de cavia opvang of het cavia asiel garandeert een diertje dat is afgestaan een fijn nieuw thuis.

Vanaf welke leeftijd mag je een cavia kopen?

Een babycavia moet 4 weken oud zijn en minstens 300 gram wegen voor hij bij de moeder weg mag. Ook bij een opvangcentrum kun je een jonge cavia kopen; regelmatig worden zwangere vrouwtjes naar een opvang gebracht. Een voordeel van een cavia halen bij een opvangcentrum is dat de dieren daar onder begeleiding gekoppeld worden, dit scheelt veel problemen bij je thuis. Want zeker niet alle cavia’s kunnen goed met elkaar overweg.

Wat kost een cavia?

Wie een cavia wil aanschaffen, moet rekening houden met een bedrag van € 25,-. Een kooi met attributen kost rond de € 100,-, voeding, hooi en bodemmateriaal voor 2 cavia’s € 25,- per maand. Hou verder rekening met de overige dierenartskosten: een castratie kost ongeveer € 75,-, een operatie € 150,- en een onderzoek kan wel € 200,- kosten. Zeer veel voorkomend bij cavia’s zijn problemen met parasieten als schurft en mijt (behandeling circa € 50,-) en spijsverteringsproblemen (behandeling vanaf € 80,-). Als verzorger bent je verantwoordelijk voor een goede medische verzorging van je cavia. Besef je bij aanschaf goed dat een cavia wel 8 jaar kan worden en dat je al die tijd voor het dier zult moeten zorgen.

cavia's informatie

Meer over cavia’s

Kom meer te weten over het gedrag, de verzorging en de aanschaf van cavia’s. Lees meer.

Anne Raats

Stel je vraag

Heb je een vragen over de aanschaf, de verzorging of het gedrag van je huisdier? Dan kun je gratis terecht bij de Sophia DierenSpreekuren.

  • Petitie doden van huisdieren


    Dankzij de inspanningen van de Sophia-Vereeniging is het sinds 1 juli 2014 verboden om honden en katten zelf te doden. Wij vinden dat deze maatregel moet gaan gelden voor álle huisdieren. Help mee om een algemeen verbod op het doden van dieren te realiseren.
  • Op de hoogte blijven?


    Schrijf je in voor het SophiaNieuws en ontvang iedere maand het laatste huisdierennieuws!
  • Word lid!


    Wil jij ons helpen om huisdierenleed te bestrijden? Word dan nú lid van de Sophia-Vereeniging!

Niets missen?

Schrijf je in voor het SophiaNieuws en ontvang iedere maand het laatste huisdierennieuws.