Asielkatten kopen

Asielkatten kopen

Asielkatten kopen helpt bij het oplossen van een groot probleem. Elk jaar komen er namelijk meer dan 100.000 dieren in een kattenasiel of opvang terecht, die met smart op een nieuw baasje wachten. Veel mensen denken dat een kat uit een asiel een probleemkat is. Dit hoeft absoluut niet het geval te zijn. Sterker nog: asielkatten kopen heeft veel voordelen. Voorwaarde is wel dat het asiel goede kennis heeft van de afkomst, de geschiedenis, de gezondheid en het karakter van de kat.

Helaas blijven katten niet altijd tot hun dood bij de eerste eigenaar. Redenen daarvoor kunnen zijn:

 • Veranderde omstandigheden van de eigenaar (ziekte, sterfte, echtscheiding, allergie)
 • Het hebben van een kat valt tegen: het dier kost te veel tijd, geld en energie of geeft meer rommel dan verwacht
 • De kat vertoont probleemgedrag door een verkeerde opvoeding

Voordelen van een kat adopteren uit het kattenasiel

Een kat adopteren uit het kattenasiel geeft een huisdier een fijne nieuwe plek. In een gesprek met de asielmedewerkers kun je nagaan of de kat met andere huisdieren samen kan, of hij goed alleen kan zijn en of hij wel of niet met kleine kinderen kan omgaan. Op basis van die informatie kan per situatie gekeken worden of een kat geschikt is. Bovendien is een kat uit het asiel al gechipt, ingeënt en gecastreerd of gesteriliseerd en is hij onderzocht door de dierenarts.

Het is een dankbare taak om een kat uit een asiel een nieuwe kans te bieden. Daarom raden wij, wanneer je rekening houdt met de juiste voorwaarden en verantwoordelijkheden die hierbij komen kijken, asielkatten kopen aan. Houd er echter rekening mee dat het steeds opnieuw veranderen van omgeving voor een kat niet plezierig is. Bedenk dus van tevoren goed of je genoeg tijd, geld, ruimte en energie heeft om het dier een goed leven te bieden. Heb je twijfels, begin er dan niet aan. Een kat adopteren uit het asiel is een commitment, dus ga er alleen voor als je 100% zeker bent.

asielkat
kat

Meer over katten

Kom meer te weten over onder andere het gedrag, de verzorging en de aanschaf van katten. Lees meer.

Stel je vraag

Heb je een vragen over de aanschaf, de verzorging of het gedrag van je huisdier? Dan kun je gratis terecht bij de Sophia DierenSpreekuren.

Help katten in nood!

Steun de Sophia-Vereeniging en word lid. Voor nog geen 50 cent per week help je katten in nood aan een beter leven! Lees meer.

 • Petitie doden van huisdieren


  Dankzij de inspanningen van de Sophia-Vereeniging is het sinds 1 juli 2014 verboden om honden en katten zelf te doden. Wij vinden dat deze maatregel moet gaan gelden voor álle huisdieren. Help mee om een algemeen verbod op het doden van dieren te realiseren.
 • Op de hoogte blijven?


  Schrijf je in voor het SophiaNieuws en ontvang iedere maand het laatste huisdierennieuws!
 • Word lid!


  Wil jij ons helpen om huisdierenleed te bestrijden? Word dan nú lid van de Sophia-Vereeniging!

Niets missen?

Schrijf je in voor het SophiaNieuws en ontvang iedere maand het laatste huisdierennieuws.