Nalatenschap

De Sophia-Vereeniging in je testament

Wil jij ons steunen in onze strijd tegen huisdierenleed? Je kunt ons helpen om de huisdieren van de toekomst een goed leven te bieden door de Sophia-Vereeniging op te nemen in je testament. Afhankelijk van je voorkeuren en persoonlijke omstandigheden zijn er verschillende mogelijkheden om jouw nalatenschap ten goede te laten komen aan een beter huisdierenwelzijn in Nederland.

Sophia-Vereeniging als erfgenaam

Met de benoeming van de Sophia-Vereeniging tot (mede-) erfgenaam geef je het meest uiting aan het belang dat je hecht aan de bescherming van huisdieren en het voorkomen van dierenleed. Ook als echtpaar kun je bij testament regelen dat na uw beider overlijden de Sophia-Vereeniging erfgenaam voor je nalatenschap is.

Sophia-Vereeniging als legataris

Misschien heb je al erfgenamen (bijvoorbeeld je kinderen) maar wil je de Sophia-Vereeniging toch een deel van jouw nalatenschap doen toekomen. Je kunt de vereniging dan benoemen tot legataris en een bepaald bedrag of een bepaald goed uit je erfenis doen toekomen. Ook dit leg je bij de notaris vast in een testament.

Vrijstelling van erfbelasting

De Sophia-Vereeniging is door de Belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat zij als goed doel vrijgesteld is van het betalen van erfbelasting. Daarmee komt je gehele erfenis ten goede aan de dierenbeschermende doelstelling van de Sophia-Vereeniging.

Bijzondere wensen

Het werkveld van de Sophia-Vereeniging is breed. Wellicht gaat je interesse uit naar een specifieke diersoort of een speciale activiteit van de vereniging waaraan je jouw erfenis of legaat wilt besteden. Wij denken hierover graag met je mee. Ook kun je bij ons terecht met vragen over de zorg voor je huisdier na jouw overlijden.

Meer weten?

Wil je meer weten over nalaten en schenken aan de Sophia-Vereeniging? Via onderstaand formulier kun je gratis en geheel vrijblijvend onze brochure aanvragen. Telefonisch zijn wij op werkdagen van 9:00 tot 17:30 uur bereikbaar op nummer 020 – 623 61 67.

Ja, ik ontvang graag de brochure over nalaten aan de Sophia-Vereeniging!

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk met dieren? Dan ben je bij de Sophia-Vereeniging aan het goede adres. Er zijn verschillende mogelijkheden. Lees meer.

Wil je zelf iets ondernemen om de Sophia-Vereeniging te helpen huisdieren in Nederland te beschermen? Er bestaan allerlei mogelijkheden waarbij je jezelf kunt laten sponsoren door familie, vrienden of collega’s. Lees meer.

Het Sophia SnuffelCollege kan op iedere basisschool in Nederland verzorgd worden. De drie lessen zijn specifiek gericht op kinderen van groep 1 t/m 4 en duren elk 30 tot 45 minuten. Lees meer.

De Sophia-Vereeniging is voor haar inkomsten volledig afhankelijk van bijdragen van particulieren en bedrijven. Dankzij deze steun kunnen wij onze projecten en campagnes ter bescherming van huisdieren mogelijk maken. Lees meer.

Doneren

De Sophia-Vereeniging bestaat al150 jaar. In al die tijd hebben we veel bereikt voor de dieren, mede dankzij gulle giften van onze achterban. Met een donatie kan ook jij een verschil maken voor huisdieren in Nederland. In een aantal gevallen is je schenking fiscaal aftrekbaar. Lees meer.

Je kunt de Sophia-Vereeniging ook periodiek een vast bedrag schenken. Voor nog geen 50 cent per week help je huisdieren in nood aan een beter leven! Lees meer.

  • Petitie doden van huisdieren


    Dankzij de inspanningen van de Sophia-Vereeniging is het sinds 1 juli 2014 verboden om honden en katten zelf te doden. Wij vinden dat deze maatregel moet gaan gelden voor álle huisdieren. Help mee om een algemeen verbod op het doden van dieren te realiseren.
  • Op de hoogte blijven?


    Schrijf je in voor het SophiaNieuws en ontvang iedere maand het laatste huisdierennieuws!
  • Word lid!


    Wil jij ons helpen om huisdierenleed te bestrijden? Word dan nú lid van de Sophia-Vereeniging!