Donatie voor de dieren

Donatie voor de dieren

De Sophia-Vereeniging bestaat al 150 jaar. In al die tijd hebben we veel bereikt voor de dieren, mede dankzij gulle giften van onze achterban. Met een donatie kan ook jij een verschil maken voor huisdieren in Nederland. In een aantal gevallen is je schenking fiscaal aftrekbaar.

Eenmalige gift

Een eenmalige gift houdt in dat je eenmalig een bedrag schenkt. Afhankelijk van het bedrag en je (gezamenlijke) inkomen, kan de gift afgetrokken worden van jouw fiscaal inkomen. Om in aanmerking te komen voor belastingvoordeel, dient de schenking minimaal 1% van je drempelinkomen te bedragen, met een minimum van € 60,-. Is de gift groter, dan kun je het bedrag fiscaal aftrekken tot een maximum van 10% van je drempelinkomen.

Periodieke schenking

Je kunt de Sophia-Vereeniging ook periodiek een vast bedrag schenken. Wanneer je deze schenking vast laat leggen in een akte bij de notaris of een overeenkomst met de Sophia-Vereeniging, dan kun je het totale bedrag van je schenking van jouw fiscaal inkomen aftrekken, wat je tot 52% belastingvoordeel oplevert. Periodiek schenken kan per maand, per kwartaal of jaarlijks, voor een periode van minimaal 5 jaar. De overeenkomst voor een periodieke gift kunt je hier downloaden. Stuur het volledig ingevulde formulier, zonder postzegel, naar: Sophia-Vereeniging, Antwoordnummer 10977, 1000 RA Amsterdam. Wij zenden je vervolgens een getekend exemplaar retour.

Doneren

Als je het werk van de Sophia-Vereeniging financieel wil steunen, dan kun je een bedrag overmaken naar rekeningnummer NL63 INGB 0000 3069 58, op naam van de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren in Amsterdam.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze organisatie, download dan ons Jaarverslag. De Sophia-Vereeniging is uiteraard in het bezit van het keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), dat garant staat voor een gedegen en betrouwbare (financiële) beleidsvoering. Op de website van het CBF kun je informatie vinden over het CBF-Keur en de Verklaring van geen bezwaar. Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in het aangaan van een samenwerking met de Sophia-Vereeniging? Neem dan contact met ons op via info@sophia-vereeniging.nl of bel 020 – 623 61 67.

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk met dieren? Dan ben je bij de Sophia-Vereeniging aan het goede adres. Er zijn verschillende mogelijkheden. Lees meer.

Wil je zelf iets ondernemen om de Sophia-Vereeniging te helpen huisdieren in Nederland te beschermen? Er bestaan allerlei mogelijkheden waarbij je jezelf kunt laten sponsoren door familie, vrienden of collega’s. Lees meer.

Het Sophia SnuffelCollege kan op iedere basisschool in Nederland verzorgd worden. De drie lessen zijn specifiek gericht op kinderen van groep 1 t/m 4 en duren elk 30 tot 45 minuten. Lees meer.

De Sophia-Vereeniging is voor haar inkomsten volledig afhankelijk van bijdragen van particulieren en bedrijven. Dankzij deze steun kunnen wij onze projecten en campagnes ter bescherming van huisdieren mogelijk maken. Lees meer.

Wil jij ons steunen in onze strijd tegen huisdierenleed? Je kunt ons helpen om de huisdieren van de toekomst een goed leven te bieden door de Sophia-Vereeniging op te nemen in je testament. Lees meer.

Je kunt de Sophia-Vereeniging ook periodiek een vast bedrag schenken. Voor nog geen 50 cent per week help je huisdieren in nood aan een beter leven! Lees meer.

  • Petitie doden van huisdieren


    Dankzij de inspanningen van de Sophia-Vereeniging is het sinds 1 juli 2014 verboden om honden en katten zelf te doden. Wij vinden dat deze maatregel moet gaan gelden voor álle huisdieren. Help mee om een algemeen verbod op het doden van dieren te realiseren.
  • Op de hoogte blijven?


    Schrijf je in voor het SophiaNieuws en ontvang iedere maand het laatste huisdierennieuws!
  • Word lid!


    Wil jij ons helpen om huisdierenleed te bestrijden? Word dan nú lid van de Sophia-Vereeniging!