Sophia SnuffelBoeken

Sophia SnuffelBoeken

Twee vrijwilligers van het Sophia SnuffelCollege hebben een boek uitgegeven over de relatie tussen hond en kind.

Vrienden – Onze hond, een kindervriend is geschreven door SnuffelVrijwilliger Patricia Henskens-Spee, die tevens werkzaam is als gedragstester en hondengedragstherapeut. Aan de hand van prachtig beeldmateriaal geeft Patricia meer inzicht in hoe hond en kind elkaar ervaren. Het boek biedt tevens een handleiding om gevaarlijke situaties tussen kinderen en hond te signaleren en in te grijpen voor het te laat is. “Regelmatig zie ik hoe zowel hond als kind slachtoffer worden van miscommunicatie”, vertelt Patricia. “Met mijn boek hoop ik ouders, opvoeders, hulpverleners en hondenbezitters te bereiken en het aantal hondenbeten drastisch te verminderen.” Ook voor hondeneigenaren die een kindje verwachten, is dit boek een aanrader. Want alleen in een omgeving waarin hond én kind zich van meet af aan veilig voelen, kan een waardevolle vriendschap tussen beide ontstaan.

Vrienden – Onze hond, een kindervriend is onder andere verkrijgbaar via www.bol.com en kost € 14,95.

Dorette Stöveken schreef Toosje gaat naar school, een kinderboekje dat op speelse wijze de belangrijkste regels van het Sophia SnuffelCollege behandelt. Scholen en ouders kunnen dit boekje gebruiken ter voorbereiding van de lessen, of om kinderen te leren hoe ze veilig met honden omgaan.

Voor Toosje gaat naar school betaal je slechts Є 5,- per exemplaar, inclusief verzendkosten. 

Bestel Toosje gaat naar school

Hond in de klas Sophia SnuffelCollege

Meer Sophia SnuffelCollege

Kom meer te weten over het Sophia SnuffelCollege! Lees meer.

Ik wil een hond in de klas

Wil jij ook een hond in de klas op jouw school of de school van je kind? Geef je school nu op! Lees meer. 

Ik wil SnuffelVrijwilliger worden

Heb jij een sociale, gehoorzame en kindvriendelijke hond en lijkt het je leuk om regelmatig voor de klas te staan? Word SnuffelVrijwilliger! Lees meer.

Sophia SnuffelNieuws

Meld je gratis aan voor het digitale Sophia SnuffelNieuws. Zo word je op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen bij het Sophia SnuffelCollege.

Contact

Sophia SnuffelCollege

Nieuwezijds Voorburgwal 153
1012 RK Amsterdam

Telefoon 020 – 623 61 67
snuffelcollege@sophia-vereeniging.nl

  • Petitie doden van huisdieren


    Dankzij de inspanningen van de Sophia-Vereeniging is het sinds 1 juli 2014 verboden om honden en katten zelf te doden. Wij vinden dat deze maatregel moet gaan gelden voor álle huisdieren. Help mee om een algemeen verbod op het doden van dieren te realiseren.
  • Op de hoogte blijven?


    Schrijf je in voor het SophiaNieuws en ontvang iedere maand het laatste huisdierennieuws!
  • Word lid!


    Wil jij ons helpen om huisdierenleed te bestrijden? Word dan nú lid van de Sophia-Vereeniging!