Doe de belofte, neem geen nestje!

Ik beloof geen nestje te nemen en help zo het huisdierenoverschot terug te dringen!

DON’T BREED, ADOPT!

Wist je dat het merendeel van de kittens en konijnen ongepland ter wereld komt? Jaarlijks worden er  honderdduizenden dieren geboren, bij fokkers en ook bij mensen thuis. Inmiddels leven er in Nederland veel meer huisdieren dan dat er mensen zijn die voor een dier willen zorgen. Dit leidt tot een groot aantal huisdieren dat in een asiel verblijft of een zwervend bestaan leidt.

Pretnestjes: een strop voor asieldieren

Zelf een nestje nemen, het lijkt zo leuk. En als je zelf een goed baasje voor de dieren kunt vinden doe je er weinig kwaad mee, toch? De realiteit is helaas minder rooskleurig. Door de vele ‘pretnestjes’ hebben zwerf- en asieldieren immers nóg minder kans op het vinden van een nieuw thuis. Het gevolg: ernstig dierenleed.

Wat jij kunt doen

Als (toekomstig) huisdiereigenaar kun je veel doen om het huisdierenoverschot terug te dringen. Laat je bijvoorbeeld goed voorlichten over een verantwoorde aanschaf en neem eens een kijkje in het asiel bij jou in de buurt. Wie weet kun jij een asieldier een geweldig leven geven. Heb je al een huisdier? Zorg er dan voor dat het dier gecastreerd is en dus geen jongen kan krijgen. Dit kan veel leed voorkomen.

Help mee, doe de belofte!

Samen met jou willen we een einde maken aan het huisdierenoverschot in Nederland. Help je mee? Kom in actie, doe de belofte en neem geen nestje!

Namens alle huisdieren van Nederland alvast heel hartelijk bedankt!