Teken voor een verbod op het doden van alle huisdieren!

Ja, ik help mee en teken de petitie!

verbod op doden konijn

Dankzij de inspanningen van de Sophia-Vereeniging is het sinds 1 juli 2014 verboden om honden en katten zelf te doden. Wij vinden dat deze maatregel moet gaan gelden voor álle huisdieren. Want konijnen, knaagdieren, vogels en vissen mogen nog steeds worden gedood door particulieren en hobbyfokkers, bijvoorbeeld omdat ze er geen tijd of geld meer in wil steken. Help mee om een algemeen verbod op het doden van dieren te realiseren. Teken de petitie!

Evaluatie wet

Dit jaar zal de Wet dieren door de minister worden geëvalueerd. Het verbod op het zelf doden van honden en katten valt daar ook onder. Aan de hand van deze evaluatie wordt besloten of de wet moet worden uitgebreid of aangepast. Om politici te stimuleren het verbod voor álle huisdieren te laten gelden, zijn we een petitie gestart.

Gruwelijke praktijken

Zonder een uitbreiding van het verbod is er nauwelijks iets te beginnen tegen gruwelijke praktijken. Het gaat niet alleen om particulieren die hun dier doden omdat ze erop uitgekeken zijn, maar ook om fokkers die talloze kerngezonde dieren afmaken omdat ze bijvoorbeeld niet de gewenste vachtkleur hebben. Daardoor zijn de diertjes moeilijker te verkopen en winnen ze geen prijzen op dierenshows. Andere dieren zijn te groot geworden om als ‘schattig’ over de toonbank te gaan. Vaak worden ze dan op een afschuwelijke manier om het leven gebracht door ze dood te smijten, de nek te breken of te verdrinken.

Help mee!

Met de evaluatie van de Wet dieren in het vooruitzicht willen we aantonen dat er groot maatschappelijk draagvlak is voor wettelijke maatregelen die de dieren beschermen. In 2014 overtuigden we de overheid al met het verbod op het zelf doden van katten en honden. In 2020 is het tijd voor een algemeen verbod op het zelf doden van álle huisdieren. Laat je stem horen en teken de petitie! En vergeet ‘m niet te delen in je netwerk.