MELDPUNT DODEN VAN HUISDIEREN

Melding doen:

HELP MEE AAN EEN VERBOD OP HET DODEN VAN ALLE HUISDIEREN

Dankzij de inspanningen van de Sophia-Vereeniging is het sinds 1 juli 2014 verboden om honden en katten zelf te doden. Wij vinden dat deze maatregel moet gaan gelden voor álle huisdieren. Want konijnen, knaagdieren, vogels en vissen mogen nog steeds worden afgemaakt door particulieren, bijvoorbeeld omdat ze er geen tijd of geld meer in willen steken. Jij kunt ons helpen om een algemeen verbod voor elkaar te krijgen door jouw ervaring te melden in ons zwartboek!

Zwartboek Doden van huisdieren

Binnenkort zal het verbod op het zelf doden van honden en katten worden geëvalueerd. Aan de hand daarvan wordt besloten of het verbod zal worden uitgebreid. Om de politici te stimuleren een diervriendelijke beslissing te nemen, stellen wij een zwartboek op. Daarmee willen we aantonen welk dierenleed zo’n verbod kan voorkomen. Want nu is er nauwelijks iets te beginnen wanneer er gruwelijke vondsten worden gedaan van dode dieren, zelfs niet als je weet van wie de dieren komen. Ook worden kerngezonde dieren afgemaakt door fokkers, enkel omdat ze minder goed verkopen. Ze hebben bijvoorbeeld een minder populaire vachtkleur of ze zijn te groot geworden om als ‘schattig’ verkocht te kunnen worden. Vaak worden deze dieren op een afschuwelijke manier om het leven gebracht of ze belanden als roofdierenvoer in de dierentuin.

Help mee!

Wil jij ons helpen om de ernst van het probleem zichtbaar te maken? Heb jij een ervaringsverhaal, iets gelezen, gezien of gehoord over huisdieren die gedood werden door iemand die geen bevoegd dierenarts is? Meld het ons! Je kunt hierbij denken aan het doden van dieren in huiselijke sfeer, door fokkers of door mensen die geen behoefte hadden aan een nestje jongen. Ook nieuwsberichten mogen gemeld worden of discussies op sociale media en online fora. Iedere melding is voor ons van grote waarde, want daarmee kunnen we de noodzaak aantonen van een uitbreiding van het verbod op het doden van dieren door particulieren.

Alle meldingen zullen we bundelen in een zwartboek en aanbieden aan minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Namens alle huisdieren van Nederland alvast heel hartelijk bedankt!