Hoe help je een huisdier in nood?

Leer het met de cursus Sophia DierenEHBO!

Sophia DierenEHBO

Al sinds 1929 verzorgt de Sophia-Vereeniging de cursus Sophia DierenEHBO. In het begin als een praktijkklasje in Amsterdam, tegenwoordig met behulp van een cursusboek, gewoon vanuit huis. Het handboek kun je als naslagwerk in de kast leggen, maar voor echte enthousiaste dierenvrienden is er ook de mogelijkheid om examen te doen.

Handboek DierenEHBO

In het handboek komen zowel de theorie als de praktijk aan bod. Daarbij wordt bijvoorbeeld de fysiologie van huisdieren behandeld, maar ook ziektes, vergiftigingen en reanimatie- en verbindingstechnieken bij verwondingen. met behulp van het handboek kan ook jij op een vakkundige manier eerste hulp toepassen bij dieren in nood. Behalve voor huisdierbezitters is het handboek Sophia DierenEHBO zeker ook bedoeld voor mensen die (als vrijwilliger) met dieren werken. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers van een hondenuitlaatservice, dierenopvangcentrum of kinderboerderij.

Korting!

Bestellen? Het handboek Sophia DierenEHBO krijg je binnen een week thuisgestuurd. Je betaalt Є 19,50 per exemplaar, inclusief verzendkosten. Ben je lid van de Sophia-Vereeniging? Dan ontvang je 50% korting op je aankoop. Neem voor deze korting contact met ons op via info@sophia-vereeniging.nlHet handboek gratis ontvangen kan ook: word nu lid van de Sophia-Vereeniging en ontvang het handboek Sophia DierenEHBO als welkomstgeschenk!

Officieel examen doen

Tweemaal per jaar vindt er een officieel examen plaats op ons kantoor in hartje Amsterdam. Voor groepen kan het examen in overleg ook op locatie afgenomen worden. Inschrijven voor het examen kan via ehbo@sophia-vereeniging.nl. Ook kan via deze weg een proefexamen aangevraagd worden. De kosten voor het examen bedragen € 25,- en je ontvangt na afloop een diploma, mits je slaagt natuurlijk! Leden van de Sophia-Vereeniging kunnen gratis deelnemen aan het examen Sophia DierenEHBO.

Online examen doen

Wil jij online, gratis, examen doen en testen of jij voldoende kennis hebt van DierenEHBO om dieren in nood goed te kunnen helpen? Doe dan meteen examen! Er zijn verschillende varianten. We lichten ze toe.

Sophia DierenEHBO: Kennis van huisdieren

Heb jij het Handboek Sophia DierenEHBO goed bestudeerd en wil jij jouw algemene, medische, dierenkennis testen? Doe dan dit examen. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen en kost je maximaal een half uur.