Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

02-03-2015

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen heeft de Dierencoalitie de Dierenkieswijzer gelanceerd. De Dierenkieswijzer helpt kiezers om een diervriendelijke keuze te maken op 18 maart. Op www.dierenkieswijzer.nl worden de politieke standpunten op het gebied van natuurbeheer, jacht en intensieve veehouderij met elkaar vergeleken. De Dierencoalitie wordt gevormd door 17 dierenbeschermingsorganisaties, waaronder de Sophia-Vereeniging.

09-02-2015

Op 13 en 14 december 2014 vond de grootste rashondententoonstelling van Nederland plaats: de Amsterdam Winner Show. Keurmeesters bepalen hier per ras welke hond er het beste uitziet. Bij veel van deze rashonden is het uiterlijk echter zo extreem, dat hun gezondheid er ernstig onder lijdt. Om de gevolgen van het fokken op uiterlijk onder de aandacht te brengen, startte de Sophia-Vereeniging de verkiezing voor de Zieligste hond van Nederland. ´Winner´ is Kareltje, de Cavalier King Charles spaniël die ondraaglijke hoofdpijn heeft omdat zijn schattige koppie te klein is voor zijn hersenen.

Nieuws

02-03-2015

WOERDEN – Ieder jaar weer verdrinken er grote aantallen katten in grachten. Wanneer zij in het water terechtkomen, kunnen zij de hoge kades niet meer opkomen. De Partij voor de Dieren is het zat en vraagt het waterschap de Stichtse Rijnlanden om een oplossing. De hoogheemraad heeft nu beloofd dat er bij nieuwe steile beschoeiingen trapjes worden aangelegd waardoor katten weer uit het water kunnen klimmen.

24-02-2015

EINDHOVEN - Noord-Brabant is de spil in een grootscheepse internationale malafide hondenhandel. Dat blijkt uit gesprekken met tientallen dierenartsen. Zij zien het dierenleed elke dag in hun behandelkamer en zijn het beu.

16-02-2015

HEERLEN – Op 2 adressen in Heerlen heeft de dierenpolitie onder meer 3 krokodillen aangetroffen. Toen de huisvesting van de dieren niet in orde bleek, heeft de politie een aantal reptielen in beslag genomen.

12-02-2015

TILBURG – In Tilburg zijn 2 konijnen op gruwelijke wijze gedood. De Vlaamse reuzen lagen ’s ochtends dood in hun hok. Een van de konijnen blijkt te zijn doodgeslagen met een stok, de andere is onthoofd.