Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

02-02-2016

Wilt u uw kennis en ervaring inzetten voor een beter huisdierenwelzijn in Nederland? De Sophia-Vereeniging is op zoek naar een communicatiemedewerker voor 32 uur per week, die het team per 1 maart komt versterken voor een periode van 5 maanden.

19-01-2016

Met trots kijkt de Sophia-Vereeniging terug op het afgelopen jaar. Mede dankzij uw steun hebben we veel kunnen betekenen voor de huisdieren in Nederland. Daarvoor willen wij u heel hartelijk bedanken!

Nieuws

05-02-2016

DEN HAAG - De dierenpolitie verkeert in financieel zwaar weer en dreigt ten onder te gaan aan bezuinigingen en reorganisaties. Dierenagenten worden steeds meer ingezet voor ander politiewerk en bovendien is de aanwas van nieuwe 'animal cops' minimaal.

04-02-2016

CLAREMONT - Een kopje van je kat of de kop van je hond op je schoot: we zien het graag als teken van liefde. Maar houden honden en katten wel echt van mensen? En welke van de 2 dan het meest? Neuroloog Paul Zak van Claremont Graduate University onderzocht hoeveel oxytocine dieren aanmaken als ze met hun baasjes spelen. Oxytocine is een stofje dat mensen en dieren in hun hersenen aanmaken als ze om iemand geven.

29-01-2016

DUIVEN - Het lijkt vaak zo schattig: een cavia of een ratje in huis. Maar het spreekwoord 'Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak' geldt vaak ook voor huisdieren. Na een paar weken is de lol er vaak af, merkten ook medewerkers van kinderboerderij Horsterpark in Duiven.

25-01-2016

ROTTERDAM - Een opmerkelijke vondst in Rotterdam: in een woning waarvan de bewoner al 4 maanden geleden is overleden en die hermetisch was afgesloten, werd een kat aangetroffen.