Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

27-07-2015

Het verzoek van de Sophia-Vereeniging aan staatssecretaris Wiebes om het btw-tarief van dierenartsen te verlagen, kon de afgelopen maanden rekenen op veel steun. 15.000 mensen ondertekenden de petitie en de media-aandacht was enorm. Het streven is om in september 25.000 handtekeningen aan te bieden aan de staatssecretaris. De Sophia-Vereeniging roept iedereen op de petitie te ondertekenen en te helpen om handtekeningen te verzamelen.

26-06-2015

Een auto die in de zon staat, verandert al snel in een oven. Zelfs in de schaduw met het raam open kan de temperatuur gemakkelijk oplopen tot boven de 40 graden. Voor honden is deze hitte levensgevaarlijk. Zij kunnen hun warmte moeilijk kwijt, waardoor ze snel oververhit raken en overlijden. Wilt u hondeneigenaren waarschuwen voor de gevaren van een te hete auto? Plak dan de Sophia HitteStikker op de achterruit van uw auto!

Sophia HitteStikker

Vraag hier de Sophia HitteStikker aan. Wij sturen de sticker zo spoedig mogelijk naar u toe.

Nieuws

23-07-2015

MIDDELBURG - De politie heeft deze week in Middelburg een hond bevrijd uit een warme auto. Het ging om een auto die half in de zon geparkeerd stond.

20-07-2015

WAGENINGEN - Volgens het Kenniscentrum Eikenprocessierups komen er dit jaar veel meer eikenprocessierupsen voor dan vorig jaar. Dat betekent uitkijken, voor mens én dier. Honden lopen dit jaar meer kans op letsel door lage en gevallen nesten.

14-07-2015

HOEVEN - In een kanaal in Hoeven, tussen Breda en Roosendaal, is dit weekend een zak gevonden met daarin het stoffelijk overschot van een hond. De zak met de hond lag waarschijnlijk al langer in het water. De politie spreekt van 'een verfoeilijke manier' om van een dier af te komen.

10-07-2015

ASSENDELFT - Dongo de kat was 3 jaar lang spoorloos verdwenen. Haar baasjes plaatsten een oproep in het lokale huis-aan-huisblad nadat de kat was opgestapt, maar dit leverde niets op. Tot nu. Dongo is namelijk weer thuis.