Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

30-01-2015

Veel dieren die in Nederland als huisdier gehouden worden, lijden ernstig omdat op geen enkele manier tegemoet gekomen kan worden aan hun natuurlijke behoeften. In 2014 is met de hulp van de Sophia-Vereeniging in Nederland een zogenaamde ‘positieflijst’ tot stand gekomen, die per 1 februari 2015 van kracht wordt. Zoogdiersoorten die niet op deze lijst genoemd worden, mogen dan niet meer gehouden en verhandeld worden.

16-01-2015

De Sophia-Vereeniging zou graag zien dat Yvon Jaspers haar hond niet meer meeneemt naar de opnames van Boer zoekt vrouw. Hond Tommy is zo populair, dat de vraag naar Australian labradoodles enorm is toegenomen. Vaak loopt het echter slecht af met 'trendhonden' die in een impuls zijn aangeschaft. Bovendien werkt de plotselinge populariteit van een ras malafide hondenhandel in de hand.

Nieuws

29-01-2015

DEN HAAG - Het is een slechte dag voor de trotse eigenaren van elanden, kamelen, hyena's en bruine beren in ons land. De dieren behoren definitief niet tot de 100 zoogdiersoorten die op de positieflijst staan en vanaf 1 februari in Nederland gehouden mogen worden.

23-01-2015

BARNEVELD - De brandweer van Barneveld heeft vrijdagavond bij een woning in Barneveld een konijn uit een brandende schuur weten te redden.

21-01-2015

DEN HAAG - Zaterdag kreeg de Dierenambulance Den Haag een wel heel bijzondere melding van een mevrouw die na een bezoek in Friesland naar huis kwam met de auto. Eenmaal thuis bleek er gemiauw onder de motorkap vandaan te komen. Ze opende voorzichtig de motorkap en daar zat kat Teun, op het zekeringskastje.

14-01-2015

TORONTO - Er zijn weinig dingen in het leven schattiger dan een pup. Zo’n lieve, schattige hond met flapoortjes en een gebrek aan coördinatie doet iedereen smelten. Maar: kleintjes worden groot. Een website genaamd PuppySwap komt met de oplossing!