Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

26-03-2015

Ongeloof, maar ook woede. Zo’n 10.000 dierenliefhebbers vinden het onacceptabel dat het verbod op het zelf doden van honden en katten niet voor álle huisdieren geldt. Zij ondertekenden de brandbrief aan staatssecretaris Dijksma, waarin de Sophia-Vereeniging verzoekt om de maatregel uit te breiden. De brief en de handtekeningen werden vandaag aan de staatssecretaris aangeboden.

02-03-2015

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen heeft de Dierencoalitie de Dierenkieswijzer gelanceerd. De Dierenkieswijzer helpt kiezers om een diervriendelijke keuze te maken op 18 maart. Op www.dierenkieswijzer.nl worden de politieke standpunten op het gebied van natuurbeheer, jacht en intensieve veehouderij met elkaar vergeleken. De Dierencoalitie wordt gevormd door 17 dierenbeschermingsorganisaties, waaronder de Sophia-Vereeniging.

Nieuws

23-03-2015

DE LIER - Een ludieke reclamestunt van een Westlandse ondernemer is niet in goede aarde gevallen bij landelijke dierenbeschermingsorganisaties. Om op een originele manier zijn bedrijf te promoten, deelde de ondernemer op een netwerkbijeenkomst bijna 30 flesjes met kempvissen uit uit aan zijn zakenrelaties.

17-03-2015

AMSTERDAM - Bouwmarkt Praxis is gestart met de verkoop van kleine huisdieren in 5 filialen. Na een storm van kritiek heeft de keten besloten om asielkonijnen aan te bieden in plaats van konijnen uit de reguliere fok. De konijnen zijn alleen per 2 te adopteren, om eenzaamheid bij deze sociale dieren te voorkomen.

10-03-2015

BIRMINGHAM - Een mysterieuze dood op de Britse rasdierenshow Crufts: een driejarige hond stierf na een succesvol optreden. Zijn baasjes zeggen dat Jagger bewust is vergiftigd.

07-03-2015

EMMER-COMPASCUUM – In het Drentse Emmer-Compascuum is een kat opgehangen aan een boom. Een van de dorpsbewoners deed de gruwelijke vondst en alarmeerde de dierenambulance. De kat Doerak overleefde het voorval niet.