Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

04-10-2015

De petitie van de Sophia-Vereeniging voor een verlaging van het btw-tarief op diergeneeskundige handelingen is de afgelopen maanden maar liefst 35.000 keer ondertekend. Toch weigert staatssecretaris Wiebes de handtekeningen persoonlijk in ontvangst te nemen en zich in te zetten voor huisdieren in Nederland. Daarom richt de Sophia-Vereeniging zich nu tot de vaste Kamercommissie voor Financiën.

25-08-2015

De vaste commissie voor Economische Zaken overlegt op 1 september met staatssecretaris Dijksma over een legaal en gezond fokbeleid van (ras-) honden. Uitgangspunt is het projectplan ‘Fairfok – Gezonde en sociale hond in Nederland’ van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Per brief heeft de Sophia-Vereeniging de commissie gewezen op het belang van overheidsmaatregelen, omdat het Fairfokplan geen enkele verbetering zal brengen in de gezondheid en het welzijn van rashonden.

Nieuws

05-10-2015

AMSTERDAM - Het uitlaten van de hond is een heel sociaal gebeuren. Niet alleen voor de baas, maar zeker ook voor de hond. De nieuwe app DoggyDate koppelt honden met hun baasjes aan elkaar, zodat de honden kunnen socialiseren.

02-10-2015

DEN HELDER - Kat Baco uit Den Helder stapte deze week per ongeluk op station Den Helder op de intercity richting Arnhem. Vermoedelijk ging het dier op pad toen 2 schoonmakers hem wat te eten gaven. Waarschijnlijk is hij daarna achter de schoonmaakploeg de trein in gelopen.

29-09-2015

DIEMEN - Praxis Tuincentrum verkoopt vanaf 1 januari geen dieren meer. Na aanhoudende kritiek van dierenbeschermers heeft het bedrijf besloten te stoppen met de verkoop van levende wezens.

25-09-2015

AMSTERDAM - Wetenschappers maken zich zorgen over de toenemende trend om huisdieren rauw vlees te geven. Veel vlees in de supermarkt bevat ziekmakende bacteriën, die bestand zijn tegen sommige soorten antibiotica. Het serieuze gevaar ligt op de loer dat huisdieren en hun baasjes besmet raken.