Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

06-05-2015

De Sophia-Vereeniging verzoekt staatssecretaris Wiebes van Financiën om het btw-tarief van dierenartsen te verlagen. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten, wat de drempel verlaagt om (tijdig) een dierenarts te bezoeken. Al ruim 11.000 mensen hebben hun steun betuigd en pleiten voor meer toegankelijke medische zorg voor huisdieren. Wilt u meehelpen? Onderteken de petitie!

17-04-2015

Graag blikken wij met u terug op de gebeurtenissen in 2014 en willen u op de hoogte brengen van de plannen voor de toekomst. De Sophia-Vereeniging nodigt al haar leden dan ook van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering op zaterdag 23 mei 2015. De ledenvergadering vindt plaats op het kantoor van de Sophia-Vereeniging te Amsterdam en zal beginnen om 14:00 uur.

Nieuws

22-05-2015

PURMEREND – In het Noord-Hollandse Purmerend lijkt een hondenhater te hebben toegeslagen. Bij de regionale dierenartsenpraktijk werden meerdere honden binnengebracht met vishaakjes in hun buik. Iemand had deze verstopt in stukjes knakworst en tussen de struiken gelegd.

18-05-2015

OISTERWIJK - De jonge rode kat die een camping in Oisterwijk al 1,5 week lang uit zijn slaap hield, is gered. Een professionele boomklimmer voerde gisteren een noodgreep uit: hij zaagde een tak af van de 20 meter hoge boom waarin de kat zich verschool.

11-05-2015

ROTTERDAM - In Rotterdam-IJsselmonde is deze week op straat een slang aangetroffen. De dierenambulance heeft het dier opgehaald. Waarschijnlijk is de slang ontsnapt of gedumpt.

08-05-2015

WAGENINGEN - Ieder jaar worden er door jagers in Nederland duizenden katten afschoten. Zinloos, zo concluderen onderzoekers van de Universiteit Wageningen. Vangen, castreren en weer loslaten is veel effectiever bij het bestrijden van mogelijke overlast door zwerfkatten.