Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

23-04-2015

De Sophia-Vereeniging verzoekt staatssecretaris Wiebes van Financiën om het btw-tarief van dierenartsen te verlagen. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten, wat de drempel verlaagt om (tijdig) een dierenarts te bezoeken. Wilt u bijdragen aan onze campagne voor betere en goedkopere medische zorg voor huisdieren? Onderteken de petitie!

26-03-2015

Ongeloof, maar ook woede. Zo’n 10.000 dierenliefhebbers vinden het onacceptabel dat het verbod op het zelf doden van honden en katten niet voor álle huisdieren geldt. Zij ondertekenden de brandbrief aan staatssecretaris Dijksma, waarin de Sophia-Vereeniging verzoekt om de maatregel uit te breiden. De brief en de handtekeningen werden vandaag aan de staatssecretaris aangeboden.

Nieuws

21-04-2015

UTRECHT - Het komt vaak voor dat mensen allergisch zijn voor honden of katten. Maar wat blijkt? Honden en katten kunnen ook allergisch zijn voor mensen.

16-04-2015

LOS ANGELES - Er gaat meer betekenis schuil achter het gemiauw, gespin en het knipperen met de ogen van katten dan altijd werd aangenomen. Dat constateert wetenschapper Gary Weitzman in zijn nieuwe boek Hoe spreek ik kats.

13-04-2015

DURHAM - Niet alleen vogels, maar ook muizen zingen om een vrouwtje voor zich te winnen. Uit onderzoek van de Duke Universiteit is gebleken dat mannetjesmuizen hun liedjes aanpassen aan de omstandigheden. Hoe moeilijker het vrouwtje te vinden is, hoe complexer en luider het gezang van het mannetje.

10-04-2015

WEESP - De gemeente Weesp is begonnen met het vangen van verwilderde katten aan de Aetsveldselaan. Bewoners van deze straat klagen al tijden over overlast van de katten. Nadat de dieren zijn gevangen, worden ze onvruchtbaar gemaakt en weer vrijgelaten.