Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

03-05-2016

In winkels en op het internet worden mensen aangemoedigd om zonder nadenken een huisdier te nemen. Daardoor krijgen veel dieren niet de zorg die ze verdienen of ze belanden op straat of in een opvang. Daarnaast werkt de huisdierenhandel gruwelijke fokpraktijken in de hand, die ernstig dierenleed tot gevolg hebben. Om hier een einde aan te maken, pleit de Sophia-Vereeniging voor een verbod op de huisdierenhandel. Wie mee wil helpen, kan een petitie ondertekenen en een e-mail sturen naar winkels of Marktplaats.nl met het verzoek te stoppen met de verkoop van dieren.

18-04-2016

Graag blikken wij met u terug op de gebeurtenissen in 2015 en willen u op de hoogte brengen van de plannen voor de toekomst. De Sophia-Vereeniging nodigt al haar leden dan ook van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering op zaterdag 28 mei 2016. De ledenvergadering vindt plaats op het kantoor van de Sophia-Vereeniging te Amsterdam en zal beginnen om 16:00 uur.

Nieuws

24-05-2016

BREDA - Voor het doodsteken van een Mechelse herder heeft de politierechter in Breda vrijdag een werkstraf van 80 uur opgelegd aan een 25-jarige man uit Made. Bovendien moet de man € 91,- aan dierenartskosten vergoeden aan de baas van de gedode hond.

19-05-2016

HILVERSUM - Tienduizenden Nederlandse vogels worden jaarlijks in de natuur gevangen en illegaal verhandeld. Dat zegt de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming in actualiteitenprogramma EenVandaag.

13-05-2016

ROERMOND - De politie van Roermond moest woensdag uitrukken om een benauwde hond te bevrijden uit een te hete auto. De agenten plaatsten de beelden van de reddingsactie op sociale media, waarna het filmpje massaal werd gedeeld.

10-05-2016

HAPERT - Met gigantische dwangsommen probeert de gemeente Bladel twee omstreden puppyhandelaren onder druk te zetten. De hondenhandelaren hangt een reeks boetes boven het hoofd die oplopen tot ruim een miljoen euro. Bij de twee werd vorige maand een grote inval gedaan. Het is de eerste keer dat beruchte hondenverkopers op deze wijze worden aangepakt.