Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

24-06-2016

Een auto die in de zon staat, verandert al snel in een oven. Zelfs in de schaduw met het raam open kan de temperatuur gemakkelijk oplopen tot boven de 40 graden. Voor honden is deze hitte levensgevaarlijk. Zij kunnen hun warmte moeilijk kwijt, waardoor ze snel oververhit raken en overlijden. Wilt u hondeneigenaren waarschuwen voor de gevaren van een te hete auto? Plak dan de Sophia HitteStikker op de achterruit van uw auto!

Sophia HitteStikker

Vraag hier de Sophia HitteStikker aan. Wij sturen de sticker zo spoedig mogelijk naar u toe.

19-05-2016

In winkels en op het internet worden mensen aangemoedigd om zonder nadenken een huisdier te nemen. Daardoor krijgen veel dieren niet de zorg die ze verdienen of ze belanden op straat of in een opvang. Daarnaast werkt de huisdierenhandel gruwelijke fokpraktijken in de hand, die ernstig dierenleed tot gevolg hebben. Om hier een einde aan te maken, pleit de Sophia-Vereeniging voor een verbod op de huisdierenhandel. Wie mee wil helpen, kan een petitie ondertekenen en een e-mail sturen naar winkels of Marktplaats.nl met het verzoek te stoppen met de verkoop van dieren.

Nieuws

24-06-2016

DEN HAAG - Het Papegaaien Paradijs in Den Haag mag voorlopig geen vogels meer verkopen, nadat twee kinderen zouden zijn besmet met de zogenaamde papegaaienziekte. De moeder van de kinderen kocht er onlangs een papegaai, maar deze overleed al na een week. Het dier bleek te zijn bezweken aan Chlamydia psittaci, een bacterie die ook op mensen kan overslaan.

21-06-2016

DEN HAAG - Minister Ard van der Steur heeft in de Tweede Kamer gepleit voor een houdverbod als op zichzelf staande straf voor dierenmishandelaars. De Tweede Kamer reageerde enthousiast op het voorstel.

17-06-2016

OXFORD – Mensen met vissen hebben het zich allemaal wel eens afgevraagd: zou mijn goudvis mij herkennen? Wetenschappers van de Oxford Universiteit ontdekten in samenwerking met Australische onderzoekers dat dat waarschijnlijk het geval is. Hun bevindingen werden gepubliceerd in het Scientific Reports Journal.

14-06-2016

UITGEEST - De politie heeft dinsdagochtend geschoten op twee losgebroken honden in de omgeving van een bedrijventerrein in Uitgeest. De dieren waren ontsnapt en een van hen had een man gebeten.