Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

09-08-2016

Een auto die in de zon staat, verandert al snel in een oven. Zelfs in de schaduw met het raam open kan de temperatuur gemakkelijk oplopen tot boven de 40 graden. Voor honden is deze hitte levensgevaarlijk. Zij kunnen hun warmte moeilijk kwijt, waardoor ze snel oververhit raken en overlijden. Wilt u hondeneigenaren waarschuwen voor de gevaren van een te hete auto? Plak dan de Sophia HitteStikker op de achterruit van uw auto!

Sophia HitteStikker

Vraag hier de Sophia HitteStikker aan. Wij sturen de sticker zo spoedig mogelijk naar u toe.

19-05-2016

In winkels en op het internet worden mensen aangemoedigd om zonder nadenken een huisdier te nemen. Daardoor krijgen veel dieren niet de zorg die ze verdienen of ze belanden op straat of in een opvang. Daarnaast werkt de huisdierenhandel gruwelijke fokpraktijken in de hand, die ernstig dierenleed tot gevolg hebben. Om hier een einde aan te maken, pleit de Sophia-Vereeniging voor een verbod op de huisdierenhandel. Wie mee wil helpen, kan een petitie ondertekenen en een e-mail sturen naar winkels of Marktplaats.nl met het verzoek te stoppen met de verkoop van dieren.

Nieuws

24-08-2016

NIEUW-BUINEN - Een peuter uit Nieuw-Buinen is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt toen vier honden hem aanvielen. Het kind heeft meerdere ernstige bijtwonden en is naar het ziekenhuis gebracht.

23-08-2016

EMMEN - Op een parkeerplaats bij dierenpark Wildlands in Emmen is afgelopen weekend een hond overleden. Een Duits gezin liet het dier achter in een te hete auto. De hond stierf uiteindelijk door oververhitting.

18-08-2016

PERTH - Een goudvis in gevangenschap is vaak niet langer dan een paar centimeter, maar onderzoekers van de Murdoch University in het Australische Perth hebben ontdekt dat goudvissen een stuk groter kunnen worden als ze in het wild worden losgelaten.

16-08-2016

UTRECHT - In bijna alle provincies in Nederland zijn dode konijnen aangetroffen die de ziekte Rabbit Hemorrhagic Disease (RHD) bleken te hebben. Het gaat om een relatief nieuwe variant van het virus, RHDV2. De ziekte heeft zich daarmee nu over heel Nederland verspreid.