Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

07-03-2016

Stel: er breekt brand uit in uw woning, er is ingebroken of u bent betrokken bij een ongeval. Zelf kunt u rekenen op hulpdiensten, maar huisdieren worden vaak vergeten. Met de Sophia NoodSticker op uw deur kunt u brandweer, politie en ambulance waarschuwen dat er huisdieren aanwezig zijn. Een setje van 2 stickers is nu tijdelijk verkrijgbaar voor slechts € 0,50.

Vraag hier de Sophia NoodSticker aan!

08-02-2016

De Sophia-Vereeniging zet zich in voor een verbod op het zelf doden van huisdieren. Daarom werkte zij mee aan het televisieprogramma Rambam, dat in de uitzending van woensdag 3 februari jongstleden onderzocht wat er gebeurt met ‘overtollige’ konijnen in dierenwinkels. Getoond wordt hoe deze huisdieren gedood worden om ruimte te maken voor soortgenoten die beter in de markt liggen. Naar aanleiding van de uitzending stuurde de Sophia-Vereeniging een brief naar staatssecretaris Van Dam met het verzoek maatregelen te treffen.

Nieuws

29-04-2016

NEW YORK - De meeste hondenbezitters vinden het een van de fijnste dingen die er zijn: knuffelen met de hond. Voor de viervoeter zelf is het echter helemaal niet zo leuk. Het dier ervaart er zelfs stress door, zo concludeerde hondenexpert Stanley Coren. 

29-04-2016

DEN HAAG - De elektronische halsband voor honden wordt verboden. Ook apparaten waarmee hondenbezitters met stroomstoten, elektromagnetische signalen of straling hun huisdier pijn kunnen doen, mogen niet meer verkocht worden. Dat heeft het kabinet besloten. Het verbod gaat in op 1 januari 2017.

26-04-2016

PENRHYN-COCH – Dat een hond een van de trouwste dieren op aarde is, blijkt maar weer uit het verhaal van schaapshond Pero. Het dier legde een tocht van bijna 400 kilometer af om terug bij zijn oude baas te komen.

22-04-2016

WOOLSTHORPE - Maggie, vermoedelijk de oudste hond ter wereld, is afgelopen week op 30-jarige leeftijd overleden. De Australische herder was blind en doof, maar maakte tot voor kort nog dagelijks een ommetje.